Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

NIU ELEKTROMOS ROBOGÓ

NIU, a világ piacvezető járműgyártója az e-mobilitás kétkerekű szegmensében. A NIU új kétkerekű járműkategóriát teremtett az e-mobilitási piacon azzal, hogy megalkotta a „NIU Smart Urban Mobility” okosrobogókat. A NIU tisztán elektromosan tölthető elektromos okosrobogók 2017-es Magyarországi piacra lépése után – más országok piaci bevezetéséhez hasonlóan - azonnal nagy népszerűségre tett szert, és szűk egy év alatt piacvezetővé vált az L1e-B, és az L3e-A1 kategóriájú tisztán elektromosan tölthető robogók között. (Az új jármű forgalomba helyezési adatok alapján.)

Minden általunk forgalmazott NIU motorkerékpár EU típusbizonyítvánnyal, jóváhagyási számmal, típustáblával, és EC COC megfelelőségi okmánnyal rendelkezik. Nagyon fontos számunkra, hogy kizárólag olyan járműveket értékesítsünk Magyarországon, aminek van Európai homologizációja. Minden egyes NIU rendelkezik a forgalomba helyezéshez szükséges egyedi azonosítókkal, és EU jóváhagyást tartalmazó okmánnyal. A jogszabályi megfelelésnek köszönhetően olyan elektromos járművekkel tudjuk ügyfeleinket kiszolgálni, melyek közúti közlekedés számára minden fennakadás nélkül legálisan forgalomba helyezhetőek.

Az okos motor

Minden NIU okosrobogó GPS nyomkövetővel, és mozgásérzékelős, G-szenzoros riasztóval van felszerelve. A tempomat minden NIU modellben szériafelszereltség. A NIU rengeteg okos funkcióval rendelkezik, mint például a GPS alapján kanyarodás után
automatikusan kikapcsoló irányjelzők. Az ingyenesen letölthető NIU e-scooter Mobil Applikáció segítségével tudjuk tartani a kapcsolatot az elektromos robogónkkal, és rengeteg hasznos, vagy érdekes információhoz juthatunk:

  • Telemetria: 32 érzékelő, 134 telemetriai adat 200-szor percenként. Menetadatok, akkumulátor állapot, töltöttség, akkumulátor cellahőmérséklet...
  • Diagnosztika: OTA (Over the Air) motor-diagnosztika, hibakód kiolvasás, firmware frissítés, software frissítés, hibakeresési funkciók...
  • Statisztika: Napi, heti, havi statisztikák, és érdekes adatok, hatótáv az elmúlt 10 nap átlaga alapján öntanuló módon számítva, megtett útvonalak listája térképen kirajzolva, és statisztikái, (pl. CO kibocsátás megtakarítás egy benzineshez robogóhoz képest).
  • GPS: Térképen minden előző útvonal kirajzoltatható. GPS + GLONASS + BEIDOU Three-mode positioning system. Időjárás előrejelzés GPS pozíció szerint.
  • Biztonság: Távirányítós riasztó mozgásérzékelővel, 3 tengelyű G-sensor, és rezgés érzékelő. GPS nyomkövetés, térképen aktuális pozíció, sebesség, irány. Riasztásokról „Pop-Up” felugró ablakos figyelmeztetést küld a telefonodra, és egy rövid leírást a kiváltó okokról. A beépített harmadik akkumulátornak köszönhetően, ha mindkét akkumulátort kiveszik, akkor is megmarad a kommunikáció még 3-4 hétig. A távoli letiltási lehetőség abban segít, hogy ha illetéktelen próbálja eltolni a robogót, akkor a villanymotor ellenkező irányban kezd el hajtani, megakadályozva ezzel a tologatást, és azonnal értesítést küld a telefonodra.
  • Saját NIU fiók: Egy fiókregisztrációval több motort is tudsz kezelni, és egy NIU motor további négy felhasználóhoz kapcsolható (pl.: férj, feleség, gyerekek, kollégák, stb...). Jogosultsági szint kiosztási lehetőség.

 

Adatforgalom

Minden NIU motorkerékpár SIM-kártyás internettel kerül kiszállításra. Az új NIU megvásárlásakor az internetes adatforgalom 3 évre rendezve van. Az internet előfizetés lejártakor (három év elteltével) a NIU tulajdonosnak van lehetősége eldönteni, hogy szeretné-e előfizetni az adatforgalmat a NIU robogó, és a mobilos applikáció között.

 

 

Legmodernebb akkumulátor

A NIU elektromos robogói a legmodernebb Panasonic akkumulátorok, BMS-el (Battery Management System) vannak felszerelve. Kivehető, kiszerelt állapotban is tölthető Lítium akkumulátor(ok) Panasonic 18650-es cellákkal, amik a gyártói adatok szerint 2000 teljes töltési ciklus után lesznek 70%-os kapacitásúakEgy töltési ciklussal típustól függően 65-170 km-t tud megtenni sport fokozatban. Ebből számítható a várható akku élettartam. Az akkumulátor egység (BMS) szétszedhető, javítható. A 18650-es Lítium cellák egyenként diagnosztizálhatóak, cserélhetőek, melyeknek költsége (900-2500Ft/db). 1 Ft/km körüli üzemeltetési költség. NIU-BOSCH fejlesztésű szénkefementes agymotor, vagyis nincs benne kopó súrlódó alkatrész. Energy Recovery System, a fékezéskor felszabaduló energiát elektromos árammá alakítja és visszatölti az akkumulátorba (akár 6%-ot is).

A NIU modellpalettáján szerepelnek többek között végfelhasználók számára készült okos „Smart” robogók, de megtalálhatók a futárcégek számára fejlesztett Cargo változatok és a közösségi közlekedésre tervezett Sharing modellek is.